Latest News

Ses tuşu olamayan tek tuşlu tabletlerde format atmak hard reset atmak

Bu anlatacağım yöntemi ses tuşu olamayan tek tuşlu tabletlerde format atmak için kullanın.

Tablete format atmak için gerekli aletler : Çalışan bir bilgisayar ,usb bağlantı kablosu

Ben Windows 8'de yaptım ama diğer işletim sistemlerinde de olacaktır.

1- İlk önce tabletimiz kapalı duruma getirip  usb bağlantı kablosu ile bilgisayarı başlayalım . Ben hi-levelin marka tabletimiz kabloyla denedim heralde dandik olduğundan olmadı .Kaliteli bir markanın usb kablosu ile olursa daha iyi olur. Ben nokia telefonumun kablosu ile denedim işe yaradı sizde samsung varsa kullanabilirsiniz.
2- Ardından tabletin açma tuşuna 3 kere  kısa basın bu basışlarınız 1 saniye aralıklı olmalı.Ardından 2 kere uzun (2-3 saniye)  basınız data format ekranı gelecektir. (Resim 1)
3- Öncelikle format atma sırasında dokunmatik ekran calışmayacaktır seçenekler arası geçiş yapmak için power tuşuna basarak yapacağız.Seçeneği seçmek için seçiminizin üzerinde  iken power tuşuna 3 saniye basılı tutmamız yeterlidir.Seçeneğimize geldikten sonra hemen elinizi power tuşundan çekin yoksa diğer seçeneklerden birini seçebilirsiniz.Size menüde gezinmeyi anlattıgımıza göre factory resete geçelim .
4- İlk önümüze çıkan menüde : "Wipe Data/Factory Reset" seçeneği üzerine gelin ve power tuşuna 3 saniye basılı tutarak seçin .(Resim 2)
5- Factory Reseti seçtikten  sonra önümüzdeki menü değişecektir .Gelen menüde power tuşuyla
 " Yes .. Delete All User " seçeneğinin üzerine  giderek power tuşuyla  3 saniye basılı tutun ve seçin.(Resim 3)
6- Bu işlemin sonrasında en altta sarı yazıların geçtiğini görüyorsanız tabletinizin format işlemi başlamış demektir.(Resim 4)
7- Bu işlemler bittikten sonra tekrar başka bir menü gelir ve gelen bu menüden "reboot system now" seçeneğine gelerek power tuşuna 3 saniye basılı tutun ,seçtikten sonra tablet baştan başlayacaktır. Ve tabletimiz ilk haline dönmüştür . Başlangıçta önünüze gelen Android yazısı normal haline   biraz geç gelebilir



Ses Tuşu Olmayan Tek Tuşlu Tabletlere Format Atma

                                    
Ses Tuşu Olmayan Tek Tuşlu Tabletlere Format Atma


Ses Tuşu Olmayan Tek Tuşlu Tabletlere Format Atma


Ses Tuşu Olmayan Tek Tuşlu Tabletlere Format Atma

3 yorum:

  1. ttec marka magıctab model tabletime herşeyi denedim ama 2 gündür format ekranını getiremedim acil yardım lütfen. ses açma tuşu yok. sadece power tuşu var

    YanıtlaSil
  2. cihazınızın modelini seri nosunu destek@herpa.com adresine mail atarsanız size orjinal rom dosyasını ve nasıl yükleneceğine dair dökümanı mail yoluyla gönderiyorlar. Bu mail gelince tabletinize kolaylıkla rom atabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Tek tuşu var. İçindeki foto,ses kaydı,video vs silinmemesi gerek ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil

random posts

[randomposts]

Markalar


Recent Post